DeClub.ro

Importanta imbracamintei

Importanta imbracamintei

Importanta imbracamintei

Cercetatorii afirma ca datorita imbracamintei corpul pastreaza circa o treime din totalul energiei calorice pe care o produce. Ceea ce apara corpul de frig sau de caldura, nu se datoreaza imbracamintei propriu-zise ci stratului izolator de aer creat intre suprafata pielii si imbracaminte, care formeaza un adevarat microclimat subvestimentar. Desi ne imbracam mai mult dupa moda, nu trebuie omis faptul ca imbracamintea trebuie sa indeplineasca anumite calitati, nu numai estetice ci si de aparare impotriva frigului sau a caldurii excesive, fara a izola corpul de mediul inconjurator.

Unul din factorii principali care determina calitatea imbracamintei il reprezinta culoarea. Cercetarile facute au demonstrat ca absorbtia de caldura de catre tesaturile colorate este mult mai mare decat aceea a tesaturilor albe (tesaturile colorate in galben deschis 20 %, cele galben inchis 40 %, verde deschis 42 %, rosu 68 %, albastru 98 %, iar culoarea neagra retine 208 %). De aici concluzia ca pentru vara trebuie folosite culori deschise, iar pentru iarna culori inchise.

Calitatea vesmintelor este legata si de felul tesaturii, in sensul ca tesatura neteda reflecta mai bine caldura decat cea cu aspect poros.

Speak Your Mind

*